Ciao Ciao!
Goder morgon kära läsare!
Hoppas ni har en trevlig morgon. Själv sitter jag i skolan och stretar med arbeten, kände mig väldigt trött när jag begav mig till skolan idag, men för ovanlighetens skull behövde jag inte stressa (Det är ovanligt för att vara mig)
Dagens Italienska recept blir på räkrisotto!
1 Koka upp vatten och blanda ut buljongen. Ställ den bredvid spisen.
2 Skala och finhacka löken. Värm en tjockbottnad gryta, håll i oljan och löken och stek långsamt tills löken mjuknar.
3 Höj värmen lite och häll i riset. Stek riset tills det är genomskinligt och grytan är nästan torr så att riset rostas. Det får inte bli brynt.
4. Slå på vinet och låt det sugas upp av riset.
5. Slå på en slev varm buljong. Risotton blir bäst om man häller på en slev buljong i taget och rör om hela tiden. När vätskan har kokat in slår man på nästa slev och fortsätter tills riset är färdigt. Det skall vara genomkokt men ändå ha tuggmotstånd och kärna.
4. Riv parmesanen grovt. Dra kastrullen av plattan och blanda ner i det färdigkokta riset. Smaka av med salt och peppar.
Variationer:
Svamprisotto: Byt ut buljongen mot svampbuljong. Fräs schalottenlök och lite god svamp i smör. Blanda svampen i det färdigkokta riset. Martini bianco istället för vitt vin.
Delux:
Tryffelolja lyfter smaken ett par snäpp på risotto och även pastarätter som innehåller parmesan och grädde. Ett par stänk gör dig till kvällens hjälte.
Smaklig Måltid /S
Hoppas ni har en trevlig morgon. Själv sitter jag i skolan och stretar med arbeten, kände mig väldigt trött när jag begav mig till skolan idag, men för ovanlighetens skull behövde jag inte stressa (Det är ovanligt för att vara mig)
Dagens Italienska recept blir på räkrisotto!
2 msk | olivolja | |
1 st | Schalottenlök | |
4 dl | arborioris | |
20 gram | smör | |
2 dl | vitt vin | |
0,5 l | hönsbuljong, (eller skaldjursbuljong) | |
100 gram | parmesanost | |
2 dl | gröna ärtor | |
250 gram | sockerärter | |
500 gram | räkor | |
salt och peppar |
1 Koka upp vatten och blanda ut buljongen. Ställ den bredvid spisen.
2 Skala och finhacka löken. Värm en tjockbottnad gryta, håll i oljan och löken och stek långsamt tills löken mjuknar.
3 Höj värmen lite och häll i riset. Stek riset tills det är genomskinligt och grytan är nästan torr så att riset rostas. Det får inte bli brynt.
4. Slå på vinet och låt det sugas upp av riset.
5. Slå på en slev varm buljong. Risotton blir bäst om man häller på en slev buljong i taget och rör om hela tiden. När vätskan har kokat in slår man på nästa slev och fortsätter tills riset är färdigt. Det skall vara genomkokt men ändå ha tuggmotstånd och kärna.
4. Riv parmesanen grovt. Dra kastrullen av plattan och blanda ner i det färdigkokta riset. Smaka av med salt och peppar.
Variationer:
Svamprisotto: Byt ut buljongen mot svampbuljong. Fräs schalottenlök och lite god svamp i smör. Blanda svampen i det färdigkokta riset. Martini bianco istället för vitt vin.
Delux:
Tryffelolja lyfter smaken ett par snäpp på risotto och även pastarätter som innehåller parmesan och grädde. Ett par stänk gör dig till kvällens hjälte.
Smaklig Måltid /S
Kommentarer
Trackback