Goder morgon!

Sitter här och väntar på att min lektion ska börja kl 10:00. Eller egentligen väntar jag på V. Hon har nämligen en lektion mer än mig dessa dagar, poor her ;P Sen ska vi iaf vandra tillsammans till antarktis (You know what I mean)

För övrigt tittade jag på Leila bakar igår, och hon gjorde, som vanligt, en massa saker som såg alldeles otroligt smaskiga ut. Måste bara få tid till att göra dem innan jul, eller iaf innan året är slut: S

Nu den senaste tiden har det varit väääldigt mycket bak i bloggen, tänkte därför slänga in ett recept( Såklart saffransrecept:P) på persiskt saffransris. Det är ooootroligt gott!
http://www.tasteline.com/recept/persisk_saffranris


Du behöver (till 4 personer)
0,5 l  basmatiris
2 l  vatten
2 tsk  salt
1,5 msk  olja
1,5 msk  smör
1,5 dl  potatis(ar)
2 msk  zereshk
0,33 påse  saffran
13,5 gram  mandel
26,75 gram  pistagemandlar


Gör så här:
1. Skölj och blöttlägg riset i minst 1/2 timme i lättsaltat vatten.

2. Koka upp 2 lite vatten i en stor kastrull, gärna teflon eller tjockbottnad så att riset inte fastnar.

3. Häll bort risvattnet och tillsätt riset i det kokande vattnet. Tillsätt 1/2 msk salt. Rör en gång så att det inte klumpar sig. Låt koka häftigt 5-8 min, riset ska fortfarande ha en hård kärna.

4. Skala och skiva under tiden potatisen i ½ cm-tjocka skivor.

5. Häll riset i ett durkslag. Skölj ur kastrullen med ljummet vatten och häll det över riset i durkslaget.

6. Hetta upp 2 msk olja i kastrullen och lägg i potatisen. Låt den bli gyllenbrun.

7. Lägg i riset och sänk sedan värmen. Klicka över smör. Täck med handduk. Lägg på locket och låt alltsammans ångkoka på mycket svag värme ca 40 minuter. Lyft inte på locket under tiden.

8. Blanda saffranet med 1 msk hett vatten och låt det stå för att färga av sig. Blanda någon dl av det kokta riset med detta. Blanda det smörfrästa berberisen och saffranriset. Garnera riset med detta, de strimlade mandeln överst på riset, och potatisskivorna runt om.

Tips: Du kan även koka riset som du brukar göra och garnera den på persiskt sätt.

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0