Saffran nr 2

Eftersom jag har saffranstema denna vecka kommer här dagens andra saffransrecept:)

När jag idag surfade runt på tastelines hemsida upptäckte jag en saffransbiskvi som såg helt underbart god ut. Och nu får ni också ta del av den! Testar du att göra den får du mer än gärna höra av dig och berätta hur den blev, jag tror att jag kanske testar den i juletiderna!


http://www.tasteline.com/recept/Saffransbiskvier









Du behöver (22 biskvier)
200 gram  mandelmassa
1 dl  strösocker
1 st  äggvita(or)
Saffranssmörkräm
100 gram  smör
11,5 dl  florsocker
1 paket  saffran, (1/2 g)
1 st  äggula(or)
Garnering
250 gram  vit blockchoklad


Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa.

3. Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas storlek. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen. Grädda i ungefär 10 minuter.

4. När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.

5. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.

6. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.

7. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0